Wat is een Bootcamp

Bootcamp is een work-out waarbij op een functionele manier alle spiergroepen getraind worden. Zowel de conditie als de kracht worden verbeterd en allerlei soorten bewegingen en attributen kunnen worden gebruikt om de deelnemers te trainen. Denk hierbij aan springen, SIT-ups, kniebuigingen, gewichten tillen, met touwen oefenen, elastieken trekken en baloefeningen.

Ook kunnen stoot en traptechnieken worden gebruikt. Bootcamp is dus nooit saai en een ideale work-out die uw uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en snelheid verhoogt en uw lichamelijke houding alleen maar verder doet verbeteren.

Bootcamp op maat van de deelnemer

Het Bootcamp beweegprogramma is ontwikkeld binnen de kennis en ervaringen vanuit Praktijk Oefentherapie Roerade en speciaal ontwikkeld voor de startende en gemiddelde sporter en/of de sporter die door lichamelijke ongemakken er een periode uit is geweest en weer een opbouw wil maken in het verbeteren van houding- en bewegingspatroon en het rustig kunnen opbouwen van zijn lichamelijke conditie. Het beweegprogramma sluit altijd aan om ieders wens en fysieke mogelijkheden. Een programma voor mannen en vrouwen, voor jong en oud en voor getraind of nog helemaal geen kennis op gebied van verantwoord sporten.

Het Bootcamp programma

Het doel van deze Bootcamp is om in een periode van tien weken, op maandagavond 20.00 - 21.30 uur, te ervaren wat goed bewegen voor een ieder kan betekenen en dat er meer mogelijk is dan wellicht vooraf over gedacht wordt, zelfs als er sprake is van een matige conditie en/of de aanwezigheid van een lichamelijk klachtenpatroon (denk aan enkel-, knie- en/of heupklachten, rug problematiek of luchtweg problematiek). Iedereen kan aan dit programma meedoen en maak kennis met wat het met je doet als je je echt eens fit gaat voelen. Tijdens deze periode van het beweegprogramma zal er tevens informatie worden verschaft aangaande gezonde voeding en lifestyle en (voet) blessurebehandeling met gastpresentaties van een voedingsdeskundige en sportpodotherapeut.