Het Corona-virus (COVID-19)

15 maart 2020

Als zorgverlener is het mijn verantwoordelijkheid om de juiste zorg, ook nu in deze onrustige en onzekere tijd, op peil te houden. De praktijk is daarom, na overleg en advies van collega's en beroepsvereniging VvOCM, voor noodzakelijke hulp gewoon open. Natuurlijk blijven we de actuele berichtgeving van het RIVM/Overheid nauwlettend volgen. De zorg blijven we ook hier in de praktijk continueren maar wel veilig en verantwoord, zonder onnodige risico's te nemen voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. In overleg met de cliënt zal de zorg de komende periode op twee manieren worden aangeboden.

1. De behandeling in de praktijk; waarbij nog steeds een strak hygiëneprotocol zal worden gehanteerd (Rijksoverheid bepalingen)

2. Zorg op afstand; door middel van Video Consult (AVG proof) of telefonische zittingen (Hands-Off behandeling)

Tijdens telefonisch intake bij aanmelding voor een eerste afspraak zal samen met u besproken worden welke vorm van aanpak voor u het meest geschikt is, bij reeds lopende behandelingen zullen de cliënten daar persoonlijk voor benaderd worden en de nodige informatie worden gegeven. Belangrijk is dat we op een verantwoorde manier zoveel mogelijk de behandelingen kunnen laten doorlopen. Ook in deze moeilijke tijd blijft praktijk Oefentherapie Roerade uw zorg op maat leveren. Heeft u nog vragen aangaande therapie in de tijd van Het Corona-virus, neem dan contact op met de praktijk en kunnen we voor u bekijken welke aanpak van zorg bij u het beste aansluit.

30 maart 2020

Vanaf woensdag 1 april 2020, in overleg met de deelnemers van de Parkinson groepen, is besloten dat er de komende weken geen Groepsbehandelingen zijn op de dinsdag- en vrijdagmorgen. Tot nader bericht van het RIVM dan wel de Rijksoverheid is besloten uit veiligheid overweging voor kwetsbare cliënten met een chronische ziekte, de Groepsbehandelingen de komende weken te annuleren. Bij noodzakelijke zorg blijft altijd nog de mogelijkheid om naar andere alternatieve te gaan kijken. Zodra er weer de mogelijkheid is om de Groepsbehandelingen in de praktijk te kunnen geven, zullen de deelnemers hiervan op de hoogte worden gebracht en zal er weer op de dinsdagochtend en vrijdagochtend van 11.30-12.30 uur gestart gaan worden met Blok 2.

   

06 april 2020

In deze Corona-crisistijd is het voor mij als zorgverlener anders werken (Hands-Off) met gepaste afstand en veilige zorg kunnen garanderen en anders online of per telefoon het gesprek met de cliënt aangaan. Dat is voor mij als Psychosomatisch Oefentherapeut even wennen, maar nog steeds goed uitvoerbaar. Met name bij het begeleiden van cliënten met stress-gerelateerde klachten, paniek- en angststoornissen, ademhalingsproblemen, dan wel slaapproblemen (in- en doorslapen of te vroeg wakker worden), kan op dit moment een Video-Consult heel veel helpen en u baat hebben bij de juiste instructies en adviezen. Als u behoefte heeft aan een gesprek dan wel advies aangaande het kunnen starten dan wel blijven continueren van een behandeling, neem gerust contact op met de praktijk en laat u hierover informeren over de mogelijkheden die er zijn. Ook in deze onrustige en onzekere tijd, blijft praktijk Oefentherapie Roerade u zorg bieden op maat. 

Platform Kanjers uit Twente

Donderdag 27 februari mag ik een lezing geven over slaap in het algemeen en slaap bij kanker in het bijzonder.

De titel van de presentatie is "Slaap Zacht, Hard Nodig".

Locatie: Sporthal De Mossendam

Tijd: 10.00-12.00 uur

Pedicure opleiding PediRoda

Dit jaar ben ik gevraagd om drie workshops te geven. De workshop "De werkhouding in de pedicurepraktijk" wordt gegeven in Apeldoorn, Almelo en Zwolle

 

.

 

 

 

Opleiding tot Leefstijlcoach

In het studiejaar 2020 Saxion Enschede, ben ik gevraagd als werkvelddeskundige les te gaan geven bij de opleiding tot Leefstijlcoach. Als slaapoefentherapeut zal ik daarbij de module Advies & Begeleiding Slaap gaan geven binnen de faculteit Fysiotherapie. Naast de module 'Slaap', zullen ook thema's als o.a. coaching en samenwerking, positieve gezondheid en voeding, aangeboden gaan worden. De opleiding start op dinsdag 11 februari. Op dinsdag 10 maart en 7 april verzorg ik de module Slaap.    

Thema's die in de module "Slaap' besproken gaan worden zullen o.a. zijn:  Wat is een goede slaap? Wat is een gezond slaapritme? Welke klachten kun je krijgen als je niet goed slaapt. Welke verschillen zijn er tussen volwassenen en kinderen? Helpen slaapmedicijnen? Hoe kan je als zorgverlener cliënten begeleiden naar een betere slaapkwaliteit. Een mooie kans om het onderwerp slaap in zijn algemeenheid en de slaapoefentherapie in het bijzonder verder te kunnen ontwikkelen en bekendheid aan te kunnen geven.  

 

INLOOPSPREEKUUR

OEFENTHERAPIE & PODOTHERAPIE

Op maandagmiddag vindt ook dit jaar weer een inloopspreekuur plaats in deze praktijk. Van 16.00 – 17.00 uur bent u in de gelegenheid om vragen voor te leggen aan de podotherapeut van Podotherapie praktijk Wender ( Medisch Centrum “De Oliphant”).

Om de twee maanden vindt er in deze praktijk een inloopspreekuur plaats waarbij podotherapeuten Judith Pierik & Dorien Kormelink aanwezig zullen zijn. In het inloopspreekuur kunt u vragen voorleggen aangaande problemen met uw voeten en /of eventueel lichamelijke klachten welk veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde voetopbouw. Problemen vanuit de voeten kunnen klachten geven rondom gewrichten, rug en schoudergordel en kunnen zelfs hoofdpijnklachten veroorzaken.

De klacht zal door mij en de podotherapeut worden beoordeeld en onderzocht en vervolgens advies over worden gegeven.

Heeft u interesse voor deelname aan het inloopspreekuur, neemt u dan contact op met een van beide praktijken voor meer informatie en/of een afspraak voor het eerst volgende inloopspreekuur.

Met de voeten in goede conditie, een verantwoorde houding en een gezond bewegingspatroon!

De agenda voor 2020:

  • maandag 30 maart
  • maandag 20 april
  • maandag 8 juni
  • maandag 7 september
  • maandag 16 november

Airconditioning in de praktijk

Om de individuele behandelingen dan wel de groepstrainingen prettig en ontspannen te kunnen laten verlopen, is er ook bij praktijk Oefentherapie Roerade zorg voor een goede ambiance en het juiste binnenklimaat.Ook tijdens de warme zomerdagen is het goed behandelen/trainen in de praktijk, vanwege de juiste luchtkwaliteit en temperatuur in de behandelruimte door aanwezigheid van airconditioning en andere faciliteiten die zorg dragen voor een prettige en ontspannen behandelomgeving.