1. Pedicure opleiding PediRoda

Dit jaar ben ik gevraagd om drie workshops te verzorgen voor opleidingsinstituut voor voetverzorging PediRoda. De workshop "De werkhouding in de pedicurepraktijk" wordt gegeven in Apeldoorn, Almelo en Zwolle. In 2024 zal de workshop wederom worden aangeboden.

Voor de juiste data zie rubriek "Projecten" op deze website.

 

.

 

 

 

2. Van opleiding tot Leefstijlcoach (Gli) naar Leergang Leefstijl 2024- 2025

In het studiejaar 2022 ben ik even eens gevraagd als werkvelddeskundige les te gaan geven bij de opleiding tot Leefstijlcoach Saxion Enschede. Als slaapoefentherapeut zal ik daarbij de module Advies & Begeleiding Slaap gaan geven binnen de faculteit Fysiotherapie. Naast de module 'Slaap', zullen ook thema's als o.a. coaching en samenwerking, positieve gezondheid en voeding (BRAVO), aangeboden gaan worden.

In het studiejaar 2024 zal de opleiding worden aangeboden als Post-HBO opleiding Leergang Leefstijl 2024-2025 I Hogeschool Saxion Enschede.      

Thema's die in de module "Slaap' besproken gaan worden zullen o.a. zijn:  Wat is een goede slaap? Wat is een gezond slaapritme? Welke klachten kun je krijgen als je niet goed slaapt. Welke verschillen zijn er tussen volwassenen en kinderen? Helpen slaapmedicijnen? Hoe kan je als zorgverlener cliënten begeleiden naar een betere slaapkwaliteit. Een mooie kans om het onderwerp slaap in zijn algemeenheid en de slaapoefentherapie in het bijzonder verder te kunnen ontwikkelen en bekendheid aan te kunnen geven. 

Tevens ben ik wederom in 2024 gevraagd om deel te nemen, als werkvelddeskundige, bij de Minor Fit4Life Saxion, Enschede. Er zijn voor deze leergang drie kennisclips opgenomen aangaande het Thema 'slaap' waarbij op camera is vastgelegd wat slaap is, hoe een slaap anamnese en onderzoek eruit ziet en welke interventies ingezet kunnen worden ter behandeling van een cliënt met slaapproblemen(Insomnie). 

     

 

3. INLOOPSPREEKUUR

OEFENTHERAPIE & PODOTHERAPIE

Op maandagmiddag vindt ook dit jaar weer een inloopspreekuur plaats in deze praktijk. Van 16.00 – 17.00 uur bent u in de gelegenheid om vragen voor te leggen aan de podotherapeut van Podotherapie praktijk Wender ( Medisch Centrum “De Oliphant”).

Om de twee maanden vindt er in deze praktijk een inloopspreekuur plaats waarbij podotherapeut Dorien Kormelink aanwezig zal zijn. Tijdens het inloopspreekuur kunt u vragen voorleggen aangaande problemen met uw voeten en /of eventueel lichamelijke klachten welk veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde voetopbouw. Problemen vanuit de voeten kunnen klachten geven rondom gewrichten, rug en schoudergordel en kunnen zelfs hoofdpijnklachten veroorzaken.

De klacht zal door mij en de podotherapeut worden beoordeeld en onderzocht en vervolgens advies over worden gegeven.

Heeft u interesse voor deelname aan het inloopspreekuur, neemt u dan contact op met een van beide praktijken voor meer informatie en/of een afspraak voor het eerst volgende inloopspreekuur.

Met de voeten in goede conditie, een verantwoorde houding en een gezond bewegingspatroon!

De agenda voor 2024:

  • maandag 8 april
  • maandag 13 mei
  • maandag 24 juni
  • maandag 23 september
  • maandag 11 november

4. Airconditioning & Screens in de praktijk

Om de individuele behandelingen dan wel de groepstrainingen prettig en ontspannen te kunnen laten verlopen, is er ook bij praktijk Oefentherapie Roerade zorg voor een goede ambiance en het juiste binnen klimaat. Ook tijdens de warme zomerdagen is het goed behandelen/trainen in de praktijk, vanwege de juiste luchtkwaliteit en temperatuur in de behandelruimte door aanwezigheid van airconditioning en andere faciliteiten die zorg dragen voor een prettige en ontspannen behandelomgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de airconditioning in de behandelruimte, heeft de praktijk dit jaar ook gekozen voor screens voor de behandelruimte, maar ook voor de wachtkamer en bij de deur van de praktijk. Zo is de temperatuur niet alleen aangenaam in de behandelruimte, maar ook in het halletje en wachtkamer. Zo kan de behandeling in een aangename omgeving worden opgestart. Zonnig van buiten en aangenaam van binnen en zo kunnen we niet alleen het hoofd koel houden.      

5. Een nieuwe behandelbank

Elk jaar wordt de praktijk weer onder handen genomen en wordt er regelmatig gekozen voor nieuw (oefen) materiaal waaronder deze nieuwe Gymna behandelbank. Deze nieuwe aanschaf geeft mij de mogelijkheid om verschillende behandelinterventies te kunnen uitvoeren gericht op het gemak van de cliënt en de behandelaar. Tevens is er gekozen voor nieuw oefenmateriaal en ondersteunende knierollen.

Een aanwinst voor de praktijk die zeker ook de kwaliteit van behandelen ten goede komt.