Platform Kanjers uit Twente

Donderdag 27 februari mag ik een lezing geven over slaap in het algemeen en slaap bij kanker in het bijzonder.

De titel van de presentatie is "Slaap Zacht, Hard Nodig".

Locatie: Sporthal De Mossendam

Tijd: 10.00-12.00 uur

Pedicure opleiding PediRoda

Dit jaar ben ik gevraagd om drie workshops te geven. De workshop "De werkhouding in de pedicurepraktijk" wordt gegeven in Apeldoorn, Almelo en Zwolle

 

.

 

 

 

Opleiding tot Leefstijlcoach

In het studiejaar 2020 Saxion Enschede, ben ik gevraagd als werkvelddeskundige les te gaan geven bij de opleiding tot Leefstijlcoach. Als slaapoefentherapeut zal ik daarbij de module Advies & Begeleiding Slaap gaan geven binnen de faculteit Fysiotherapie. Naast de module 'Slaap', zullen ook thema's als o.a. coaching en samenwerking, positieve gezondheid en voeding, aangeboden gaan worden. De opleiding start op dinsdag 11 februari. Op dinsdag 10 maart en 7 april verzorg ik de module Slaap.    

Thema's die in de module "Slaap' besproken gaan worden zullen o.a. zijn:  Wat is een goede slaap? Wat is een gezond slaapritme? Welke klachten kun je krijgen als je niet goed slaapt. Welke verschillen zijn er tussen volwassenen en kinderen? Helpen slaapmedicijnen? Hoe kan je als zorgverlener cliënten begeleiden naar een betere slaapkwaliteit. Een mooie kans om het onderwerp slaap in zijn algemeenheid en de slaapoefentherapie in het bijzonder verder te kunnen ontwikkelen en bekendheid aan te kunnen geven.  

 

INLOOPSPREEKUUR

OEFENTHERAPIE & PODOTHERAPIE

Op maandagmiddag vindt ook dit jaar weer een inloopspreekuur plaats in deze praktijk. Van 16.00 – 17.00 uur bent u in de gelegenheid om vragen voor te leggen aan de podotherapeut van Podotherapie praktijk Wender ( Medisch Centrum “De Oliphant”).

Om de twee maanden vindt er in deze praktijk een inloopspreekuur plaats waarbij podotherapeuten Judith Pierik & Dorien Kormelink aanwezig zullen zijn. In het inloopspreekuur kunt u vragen voorleggen aangaande problemen met uw voeten en /of eventueel lichamelijke klachten welk veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde voetopbouw. Problemen vanuit de voeten kunnen klachten geven rondom gewrichten, rug en schoudergordel en kunnen zelfs hoofdpijnklachten veroorzaken.

De klacht zal door mij en de podotherapeut worden beoordeeld en onderzocht en vervolgens advies over worden gegeven.

Heeft u interesse voor deelname aan het inloopspreekuur, neemt u dan contact op met een van beide praktijken voor meer informatie en/of een afspraak voor het eerst volgende inloopspreekuur.

Met de voeten in goede conditie, een verantwoorde houding en een gezond bewegingspatroon!

De agenda voor 2020:

  • maandag 10 februari
  • maandag 6 april
  • maandag 8 juni
  • maandag 20 Juli
  • maandag 14 september
  • maandag 16 november

Bootcamp

Na tien jaar aanbieden van In- en Outdoor Bootcamp programma's aan groepen, is er voorlopig een einde gekomen bij praktijk Oefentherapie Roerade aan deze vorm van groepstraining. Momenteel worden er alleen nog individuele begeleidingstrajecten aangeboden ter verbetering van de algehele lichamelijke conditie (na bijvoorbeeld een revalidatieperiode), dan wel ter voorkoming van blessures (preventieprogramma met indoortraining en sportmassage). Er wordt een programma op maat gemaakt waarbij verschillende trainingsvormen en aandachtspunten gebruikt worden, gericht op het verbeteren van o.a. uithoudingsvermogen, spierkracht, bewegingssnelheid, beweeglijkheid, ademregulatie (inspanningsfysiologie) en het behouden van de juiste houding tijdens het sporten. 

   

Airconditioning in de praktijk

Om de individuele behandelingen dan wel de groepstrainingen prettig en ontspannen te kunnen laten verlopen, is er ook bij praktijk Oefentherapie Roerade zorg voor een goede ambiance en het juiste binnenklimaat.Ook tijdens de warme zomerdagen is het goed behandelen/trainen in de praktijk, vanwege de juiste luchtkwaliteit en temperatuur in de behandelruimte door aanwezigheid van airconditioning en andere faciliteiten die zorg dragen voor een prettige en ontspannen behandelomgeving.