Cliënten Reviews                             

1.

Goor, mei 2021

Ik ben 42 jaar en administratief medewerkster. In het najaar van 2020 ben ik op eigen initiatief naar de praktijk van Hans Roerade gegaan i.v.m. toenemende fysieke en mentale klachten. Vorig jaar is er bij mij een Burn-out geconstateerd en ben ik bij de huisarts gekomen vanwege aanhoudende rug- en schouderklachten. Mijn man is vijf jaar geleden plotseling overleden en was ik net twee mnd. zwanger van ons tweede kind. In de afgelopen jaren geprobeerd om een balans te vinden tussen mijn privé leven en het werk. Maar door o.a. reorganisatie liep de werkdruk alleen maar op. Vorig jaar kon ik het niet meer volhouden en kwam ik in een Burn-out terecht. Tevens kreeg ik steeds meer klachten aan mijn rug, ging ik steeds minder bewegen en steeds meer roken en ging mijn gezonde leefstijl snel achteruit. In het najaar van 2020 heb ik de stap gemaakt om aan mij zelf te gaan werken en heb ik bij Hans om therapie gevraagd. Enerzijds aandacht voor mijn algehele houding en opbouw beweeglijkheid en conditie en anderzijds gericht op het leren omgaan met stress, onrust en onzekerheid en dat ik weer verkwikkend wakker kan gaan worden na een betere nachtrust. Door toenemende druk op het werk en privé, ben ik steeds meer onzeker/angstig geworden en was er weinig vertrouwen meer in mijn eigen gezondheid. Het werd tijd voor verandering en zoals Hans dat toen der tijd formuleerde; tijd om in mij zelf te gaan investeren met meer zelfvertrouwen in eigen lichaam bij een gezonde mentaliteit. Op deze verschillende aspecten heeft Hans me begeleidt, gecorrigeerd en gestimuleerd tot het punt waar we nu zijn aangekomen. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen gekregen en ook druk bezig met solliciteren naar een andere baan. Ik heb meer tijd genomen voor rust en ontspanning en ben ook beter gaan slapen. Geeft me meer energie waardoor ik ook het bewegen/sporten meer bent gaan oppakken. Hans werkt nauw samen met twee podotherapeuten waaruit een correctie naar voren is gekomen in mijn schoen ter verbetering van mijn bekkenstand en sindsdien heb ik ook veel minder last van mijn rug en beweeg ik met meer souplesse. Samen met mijn nieuwe man en twee lieve kinderen lacht het leven mij weer toe en met vooruitzicht op een nieuwe baan, ga ik positief de toekomst tegemoet.

Mevr. F.

 

2. 

Rijssen, juni 2021

Ik ben 62 jaar en woonachtig in Rijssen.  Met volle tevredenheid ga ik, nu al een ruime periode, naar Praktijk Oefentherapie Roerade in Goor. Dit op verwijzing van de Orthopeden Dr. Elzinga en Dr. Driessen van het Deventer Ziekenhuis. Ik was eerst wel in Rijssen bij een Oefentherapie Mensendieck Praktijk, maar als die gesloten was (vakantie e.d.),  was er de mogelijkheid om naar de praktijk van Hans Roerade toe te gaan. Het verschil was in vele opzicht groot in positieve zin voor de praktijk in Goor. Toen de praktijk in Rijssen er mee stopte heb ik dan ook bij de zorgverzekeraar en de huisarts, gevraagd of ik vanaf dat moment naar Roerade in Goor mocht. Omdat ik origineel was in mijn vraag én goede argumentatie aanvoerde in mijn pleidooi, is dat toen gelukkig goedgevonden.

Ik heb sinds mijn 16-de levensjaar een heupartrodese links (t.g.v. een heupziekte Epifysiolisis Coxae).  Enerzijds krijg ik therapie om mijn houding te verbeteren, dan wel op een zo goed mogelijk niveau te houden. En anderzijds aandacht voor het omgaan met spanningen en stress-gerelateerde klachten (emotioneel kreeg ik erg veel te verduren in mijn leven).                                                                                      Daarnaast is er voldoende aandacht voor verlies van lichamelijke gezondheid en verschillende activiteiten niet meer kunnen uitvoeren door mijn lichamelijke beperkingen. Er kwamen zo’n 10 jaar geleden, t.g.v. een ernstig scootmobiel ongeluk nog meer beperkingen bij. Er zijn 3 pezen afgescheurd in mijn rechterschouder gewricht, waardoor ik die schouder en mijn rechterarm beperkt kan bewegen.

U begrijpt dat e.e.a. ook om mijn nachtrust en gemoedsrust doorwerkt, Hans Roerade werkt ook, met slaapoefentherapie, hieraan. Hij heeft goed overleg met o.a. mijn huisarts en Het Slaapcentrum ZGT Hengelo, voor verbetering van mijn nachtrust en het functioneren overdag, wat mij goed doet met meer rust en ontspanning.

De praktijk van Hans Roerade is een prettige en vertrouwde omgeving, waar serieus, maar ook met humor (gelukkig wel) aan mijn gezondheid wordt gewerkt.

De oefentherapie in het algemeen en de Psychosomatische oefentherapie en Slaapoefentherapie in het bijzonder, geven mij voldoende handvaten en vertrouwen om met een positief gevoel de toekomst tegemoet te gaan.

Ik ben dankbaar, dat ik in deze Praktijk en bij deze warme persoonlijkheid, als patiënt, maar ook als mens terecht ben gekomen. Zonder deze therapie en aandacht voor mijn handicaps en persoon had mijn leven er heel anders uitgezien.

Dhr. H.

 

3.

Markelo, juli 2021

Na een leven lang slecht slapen en de laatste jaren één nacht wel en één nacht niet

besloot ik in januari de knoop door te hakken en de stap te zetten naar slaaptherapie.

Eerlijk gezegd was ik al redelijk gewend aan het niet slapen en had ik het min of meer

ook al geaccepteerd. Dit hoort kennelijk bij mij en het zal niet over gaan was mijn

overtuiging...

Zeker, ik had genoeg redenen om niet te slapen en meer dan genoeg zorgen om daar

de nachten mee te vullen. Ook daar had ik me al heel lang bij neergelegd. Ik had er zelfs

effectieve oplossingen voor bedacht, voor die zorgen: heel veel praattherapieën waardoor

ik er heel lang over kon praten zonder dat ik er iets bij voelde. Heel veel en heel hard

werken zodat ik geen tijd had om over de zorgen te piekeren (alleen kwamen ze dan

's nachts tevoorschijn). En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Dus toen ik bij Hans terecht kwam gaf ik het weinig kans, immers: jarenlange therapieën

hadden mij niet in slaap gekregen waarom dit dan wel? Dat liep even anders.

Om te beginnen met de belofte van Hans. Over een paar maanden ga jij slapen, zei hij.

Ik kon mijn oren niet geloven, en dat deed ik dan ook niet. Maar het was wel heel fijn om

te horen, en de gedachte eraan ook.

En stiekem gaf het wel hoop.

 

Ademoefeningen, waren een onderdeel van de therapie. Dat kende ik wel! Ik had immers

Mindfulness gedaan en doe aan yoga, eitje, dacht ik.

Toch was dit anders. Alsof ik voorheen ademde vanuit dat wat ik had geleerd met het hoofd.

Nu leerde ik het voelen van het ademen. Heel bijzonder.

 

Mijn vertrouwen in de therapie en in Hans bleef groeien.

Waar ik heel veel aan heb gehad waren de gesprekjes. Hans leerde me omgaan met mijn

overtuigingen; leerde me te reflecteren na bezigheden; leerde me mijn rugzak voor het slapen

gaan af te doen; leerde me van een Fiat 500 en een Porsche: zelfwaardering; het stellen

van grenzen; leerde me anders naar mezelf te kijken en niet bang te zijn voor de gevoelens

die ik heb; leerde me over dankbaarheid en leerde me het touw los te laten.

Soms, (ja Hans), ben ik een beetje trots op mezelf.

Want ja, ik slaap nu, elke nacht als een roos!

Ik ben Hans eeuwig dankbaar voor zijn professionaliteit, zijn

warmte, zijn humor!!

Ik zal onze gesprekken missen.

Wil ze niet missen, maar ja, wat moet dat moet hè.

Mevr. M.