Cliënten Reviews                             

In het kader van het 35 jarig Jubileum van de praktijk (1 juli 2021), leek mij het een leuk idee om twaalf cliënten, een jaar lang te vragen naar hun bevindingen aangaande de behandeling die zij bij Praktijk Oefentherapie Roerade hebben ervaren. In deze review reeks is de diversiteit in mijn aanpak en het maatwerk die ik zo belangrijk vind, weergegeven en met dank aan de cliënten die bereidt waren om hun verhaal hier op de website te willen plaatsen en zo hun ervaringen met geïnteresseerden te willen delen. Het is uiteindelijk een bijzondere review serie geworden, waar ik trots op ben.

1.

Goor, mei 2021

Onderwerp: Burn-Out.

Ik ben 42 jaar en administratief medewerkster. In het najaar van 2020 ben ik op eigen initiatief naar de praktijk van Hans Roerade gegaan i.v.m. toenemende fysieke en mentale klachten. Vorig jaar is er bij mij een Burn-out geconstateerd en ben ik bij de huisarts gekomen vanwege aanhoudende rug- en schouderklachten. Mijn man is vijf jaar geleden plotseling overleden en was ik net twee mnd. zwanger van ons tweede kind. In de afgelopen jaren geprobeerd om een balans te vinden tussen mijn privé leven en het werk. Maar door o.a. reorganisatie liep de werkdruk alleen maar op. Vorig jaar kon ik het niet meer volhouden en kwam ik in een Burn-out terecht. Tevens kreeg ik steeds meer klachten aan mijn rug, ging ik steeds minder bewegen en steeds meer roken en ging mijn gezonde leefstijl snel achteruit. In het najaar van 2020 heb ik de stap gemaakt om aan mij zelf te gaan werken en heb ik bij Hans om therapie gevraagd. Enerzijds aandacht voor mijn algehele houding en opbouw beweeglijkheid en conditie en anderzijds gericht op het leren omgaan met stress, onrust en onzekerheid en dat ik weer verkwikkend wakker kan gaan worden na een betere nachtrust. Door toenemende druk op het werk en privé, ben ik steeds meer onzeker/angstig geworden en was er weinig vertrouwen meer in mijn eigen gezondheid. Het werd tijd voor verandering en zoals Hans dat toen der tijd formuleerde; tijd om in mij zelf te gaan investeren met meer zelfvertrouwen in eigen lichaam bij een gezonde mentaliteit. Op deze verschillende aspecten heeft Hans me begeleidt, gecorrigeerd en gestimuleerd tot het punt waar we nu zijn aangekomen. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen gekregen en ook druk bezig met solliciteren naar een andere baan. Ik heb meer tijd genomen voor rust en ontspanning en ben ook beter gaan slapen. Geeft me meer energie waardoor ik ook het bewegen/sporten meer bent gaan oppakken. Hans werkt nauw samen met twee podotherapeuten waaruit een correctie naar voren is gekomen in mijn schoen ter verbetering van mijn bekkenstand en sindsdien heb ik ook veel minder last van mijn rug en beweeg ik met meer souplesse. Samen met mijn nieuwe man en twee lieve kinderen lacht het leven mij weer toe en met vooruitzicht op een nieuwe baan, ga ik positief de toekomst tegemoet.

Mevr. F.

 

2. 

Rijssen, juni 2021

Onderwerp: Heup- en rugklachten

Ik ben 62 jaar en woonachtig in Rijssen.  Met volle tevredenheid ga ik, nu al een ruime periode, naar Praktijk Oefentherapie Roerade in Goor. Dit op verwijzing van de Orthopeden Dr. Elzinga en Dr. Driessen van het Deventer Ziekenhuis. Ik was eerst wel in Rijssen bij een Oefentherapie Mensendieck Praktijk, maar als die gesloten was (vakantie e.d.),  was er de mogelijkheid om naar de praktijk van Hans Roerade toe te gaan. Het verschil was in vele opzicht groot in positieve zin voor de praktijk in Goor. Toen de praktijk in Rijssen er mee stopte heb ik dan ook bij de zorgverzekeraar en de huisarts, gevraagd of ik vanaf dat moment naar Roerade in Goor mocht. Omdat ik origineel was in mijn vraag én goede argumentatie aanvoerde in mijn pleidooi, is dat toen gelukkig goedgevonden.

Ik heb sinds mijn 16-de levensjaar een heupartrodese links (t.g.v. een heupziekte Epifysiolisis Coxae).  Enerzijds krijg ik therapie om mijn houding te verbeteren, dan wel op een zo goed mogelijk niveau te houden. En anderzijds aandacht voor het omgaan met spanningen en stress-gerelateerde klachten (emotioneel kreeg ik erg veel te verduren in mijn leven).                                                                                      Daarnaast is er voldoende aandacht voor verlies van lichamelijke gezondheid en verschillende activiteiten niet meer kunnen uitvoeren door mijn lichamelijke beperkingen. Er kwamen zo’n 10 jaar geleden, t.g.v. een ernstig scootmobiel ongeluk nog meer beperkingen bij. Er zijn 3 pezen afgescheurd in mijn rechterschouder gewricht, waardoor ik die schouder en mijn rechterarm beperkt kan bewegen.

U begrijpt dat e.e.a. ook om mijn nachtrust en gemoedsrust doorwerkt, Hans Roerade werkt ook, met slaapoefentherapie, hieraan. Hij heeft goed overleg met o.a. mijn huisarts en Het Slaapcentrum ZGT Hengelo, voor verbetering van mijn nachtrust en het functioneren overdag, wat mij goed doet met meer rust en ontspanning.

De praktijk van Hans Roerade is een prettige en vertrouwde omgeving, waar serieus, maar ook met humor (gelukkig wel) aan mijn gezondheid wordt gewerkt.

De oefentherapie in het algemeen en de Psychosomatische oefentherapie en Slaapoefentherapie in het bijzonder, geven mij voldoende handvaten en vertrouwen om met een positief gevoel de toekomst tegemoet te gaan.

Ik ben dankbaar, dat ik in deze Praktijk en bij deze warme persoonlijkheid, als patiënt, maar ook als mens terecht ben gekomen. Zonder deze therapie en aandacht voor mijn handicaps en persoon had mijn leven er heel anders uitgezien.

Dhr. H. G.M.

 

3.

Markelo, juli 2021

Onderwerp: Slaapproblematiek

Na een leven lang slecht slapen en de laatste jaren één nacht wel en één nacht niet

besloot ik in januari de knoop door te hakken en de stap te zetten naar slaaptherapie.

Eerlijk gezegd was ik al redelijk gewend aan het niet slapen en had ik het min of meer

ook al geaccepteerd. Dit hoort kennelijk bij mij en het zal niet over gaan was mijn

overtuiging...

Zeker, ik had genoeg redenen om niet te slapen en meer dan genoeg zorgen om daar

de nachten mee te vullen. Ook daar had ik me al heel lang bij neergelegd. Ik had er zelfs

effectieve oplossingen voor bedacht, voor die zorgen: heel veel praattherapieën waardoor

ik er heel lang over kon praten zonder dat ik er iets bij voelde. Heel veel en heel hard

werken zodat ik geen tijd had om over de zorgen te piekeren (alleen kwamen ze dan

's nachts tevoorschijn). En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Dus toen ik bij Hans terecht kwam gaf ik het weinig kans, immers: jarenlange therapieën

hadden mij niet in slaap gekregen waarom dit dan wel? Dat liep even anders.

Om te beginnen met de belofte van Hans. Over een paar maanden ga jij slapen, zei hij.

Ik kon mijn oren niet geloven, en dat deed ik dan ook niet. Maar het was wel heel fijn om

te horen, en de gedachte eraan ook.

En stiekem gaf het wel hoop.

Ademoefeningen, waren een onderdeel van de therapie. Dat kende ik wel! Ik had immers

Mindfulness gedaan en doe aan yoga, eitje, dacht ik.

Toch was dit anders. Alsof ik voorheen ademde vanuit dat wat ik had geleerd met het hoofd.

Nu leerde ik het voelen van het ademen. Heel bijzonder.

 

Mijn vertrouwen in de therapie en in Hans bleef groeien.

Waar ik heel veel aan heb gehad waren de gesprekjes. Hans leerde me omgaan met mijn

overtuigingen; leerde me te reflecteren na bezigheden; leerde me mijn rugzak voor het slapen

gaan af te doen; leerde me van een Fiat 500 en een Porsche: zelfwaardering; het stellen

van grenzen; leerde me anders naar mezelf te kijken en niet bang te zijn voor de gevoelens

die ik heb; leerde me over dankbaarheid en leerde me het touw los te laten.

Soms, (ja Hans), ben ik een beetje trots op mezelf.

Want ja, ik slaap nu, elke nacht als een roos!

Ik ben Hans eeuwig dankbaar voor zijn professionaliteit, zijn

warmte, zijn humor!!

Ik zal onze gesprekken missen.

Wil ze niet missen, maar ja, wat moet dat moet hè.

Mevr. M.

 

4.

Goor, oktober 2021

Onderwerp: Spanningsklachten.

In 2016 ben ik tijdens een Burn-Out met chronische hyperventilatie bij Hans terecht gekomen voor psychosomatische oefentherapie.

Hans heeft mij in het eerste jaar fantastisch geholpen om uit mijn Burn-Out te komen en de therapie heeft mij structuur en rust gegeven.

Nu vijf jaar later kom ik nog maandelijks en bij drukte 1x per 14 dagen bij Hans. De psychosomatische oefentherapie helpt mij om te 'ont-stressen' en geeft me rust en vertrouwen. Ook buiten de therapie om maak ik gebruik van de oefeningen en instructies van Hans.

Zowel zakelijk als privé heb ik leren "zaken doen met emoties". Dankzij Hans en zijn aanpak heb ik een mooie balans gevonden tussen geest en lichamelijk. Bedankt!

Dhr. B.J.

 

5.

Goor, november 2021

Onderwerp: Slaapoefentherapie bij kinderen.

Wij hebben heel veel gehad aan de slaapoefentherapie!

Wij zijn met onze dochter van 5 jaar naar slaapoefentherapie geweest bij Hans Roerade. Zij sliep 8 van de 10 nachten erg slecht. Wij wisten zelf eerst eigenlijk niet wat we er van moesten verwachten maar het heeft ons echt heel veel geholpen. Aan de ene kant gaf het onze dochter het idee dat ze er zelf ook wat aan kon doen en dat ze er niet alleen voor stond. En aan de andere kant heeft het heel veel begrip gekweekt bij ons als ouders over wat er nou aan de hand is en hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. Hans kan dit erg goed uitleggen. Zowel aan onze dochter, wie hij meteen een vertrouwd gevoel gaf,  als aan onszelf als ouders. Het mooiste is nog dat onze dochter altijd met erg veel plezier naartoe ging en meteen altijd vol enthousiasme begon te praten als we er weer binnen waren. Doordat we beter begrijpen wat er aan de hand is en hoe we hiermee om kunnen gaan hebben wij weer veel goede nachten. Iets wat zowel fijn is voor ons als voor onze dochter.

Hans, Bedankt!

ouders van Lynn

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

Goor, december 2021

Onderwerp: M. Parkinson.

In 2014 werd bij mij Parkinson geconstateerd. Dit had op een aantal gebieden veel consequenties zoals:

  • Mijn werkzame leven was niet meer mogelijk en ben volledig afgekeurd.
  • Mijn gezin had opeens een vader/man die hulpverlenend werd.
  • Ik zelf was mijn eigen ik kwijt, moeten accepteren dat ik veranderde.

Vanaf het begin heb ik alles in het werk gezet om de kwaliteit van mijn leven op een zo hoog mogelijke niveau te krijgen/houden. Dit ging tot het voorjaar 2017 goed, in die tijd sloeg de Parkinson toe. De achteruitgang hielt in dat de stramheid van mijn spieren een negatief effect had,  op het bewegen van zowel handen, benen en rug. Hierdoor had ik o.a. problemen met het strikken van schoenen, het onderhouden van de tuin en het lopen/wandelen.

 

Dit was voor mij het punt nu moet er iets gebeuren en ben in juni 2017 hulp gaan zoeken bij Praktijk Oefentherapie Roerade die ook bekend is met Parkinson en tevens aangesloten is bij ParkinsonNet.

Bij het intake gesprek had Hans een luisterend oor en kon ik duidelijk aangeven wat ik van hem verwachten. Met deze intake informatie heeft Hans een gefaseerd behandelingsplan gemaakt en met mij doorgesproken zodat ik wist wat ik kon verwachten.

Bij binnenkomst voor een behandeling altijd een praatje, hoe gaat het en zijn er punten om rekening mee te houden. Flexibel worden deze punten verwerkt in de behandeling. Tijdens de behandeling worden mijn vragen, zoals wat doe je en wat wil je ermee bereiken, worden duidelijk beantwoord (hulpvraag). Met de nodige kennis, kunde en inzet waren na een aantal maanden de eerste positieve resultaten voelbaar en de maanden erna verbeterde mijn kwaliteit van leven naar een steeds hoger niveau. Ik kan weer mijn schoenen strikken, tuin werkzaamheden doen en goed wandelen.

De behandelingen hadden zijn resultaten opgeleverd en in overleg met Hans gekeken hoe we dit op niveau kunnen houden. Hierover hebben we nieuwe afspraken gemaakt om met de behandeling door te gaan en de behandelfrequentie aan te passen.

De zorg die Hans mij tot nu toe heeft gegeven betekend dat ik weer zelfstandig zonder pijn/last vrij kan bewegen, het gaat zo goed dat ik al een langere tijd weer aan het kickboksen ben.

 

Mede door de zorg van Hans geef ik mijn leven een 8 plus..

Hans, die kan ik je aanbevelen.

Dhr. H.C.

 

7.

Goor, januari 2022

Onderwerp: Pre- en postoperatieve behandeling heupoperatie.

Reeds lang liep ik met heup c.q. rugklachten. Na een bezoek aan OCON Hengelo kwam de oorzaak van de klachten niet duidelijk naar voren. Ik werd verwezen naar de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Mede door Corona en de onderzoeken heb ik twee jaar lang gelopen met de klachten, die er niet minder op werden.

Uiteindelijk werd een versleten heup vastgesteld. Dat dit zo lang heeft geduurd, kwam ook omdat ik geen pijn in de lies had, hetgeen een duidelijke aanwijzing is.

Maar goed, dan toch eindelijk de operatie met vervolgens een langere revalidatie dan normaal, gezien de toestand van mijn knieën, heupen en slechte rug.

Uiteindelijk ben ik op maandag 4 oktober 2021 geopereerd en gezien het vooruitzicht op een lange revalidatie, heb ik contact gezocht met de praktijk van Hans Roerade, mede omdat ook mijn houding en manier van bewegen, duidelijk al te wensen overliet.

Mede door het duidelijke behandelingstraject bij Hans Roerade en de oefeningen/instructies die werden opgegeven, loop ik nu duidelijk beter dan in de tijd voor de heupklachten begonnen. Alle bewegingen gaan goed, het lopen is duidelijk vooruit gegaan en wordt er nu veel aandacht gegeven aan de duurbelasting (balans tussen belasting en belastbaarheid) en ga ik daar ook thuis mee verder aan de slag.

Het hele pre- en postoperatieve traject heb ik als zeer duidelijk en prettig ervaren.

Bedankt Hans.

Dhr. H.D.

 

8.

Goor, februari 2022

Onderwerp: Angst- en Paniekaanvallen.

Afgelopen zomer begon ik last te krijgen van angst- en paniekaanvallen. Na meerdere onhoudbare paniekaanvallen, ben ik op advies van de GGZ naar Hans Roerade gegaan. De oorzaak van mijn paniekaanvallen waren stress en veel negativiteit om mij heen van anderen. Ik wist niet goed hoe ik daar mee om moest gaan. Hier heeft Hans me mee geholpen. Hij heeft me oefeningen gegeven om mijn ademhaling rustig te krijgen en instructies om stress beter naast me neer te leggen (stressmanagement). Tevens wat ik het beste kan doen wanneer ik het gevoel krijg dat ik een paniekaanval krijg. Wat betreft de negatieve invloeden en meningen van andere heeft hij me geholpen om mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen weer op te bouwen (weerbaarheid) zodat ik beter tegen negativiteit kan (emoties, omgevingsfactoren, bejegening) en zelfstandig goed kan functioneren .

Dankzij de hulp van Hans kan ik weer mijn lessen volgen op school en kan ik gewoon blijven werken. Ik heb geleerd om met stressvolle situaties en negatieve invloeden van anderen om te gaan.

Ik raad, de psychosomatische oefentherapie aanpak van Hans, iedereen aan.

Hans, heel erg bedankt!

Mevr. A.E.

  

9.

Goor, maart 2022

Onderwerp: Long-Covid behandeling.

Als jonge jongen van 23 verwacht je niet dat je een lange tijd thuis zou komen te zitten door het corona virus. Echter, was dit voor mij zeker wel het geval. Na in januari 2021 corona te hebben opgelopen, mijn quarantaine uit te hebben gezeten, dacht ik meteen wel weer aan het werk te kunnen gaan. Ik werd hier even wakker geschud door dat ik na een half uur werken volledig buiten adem was. Blijkbaar had ik Long-Covid overgehouden aan dit ‘griepje’. Ik heb 8 maanden lang geprobeerd hier bovenop te komen door keihard door te bikkelen, langzaam mijn uren op te bouwen. Maar zelfs 11 maanden later, had ik nog moeite met het draaien van mijn volledige werkweek. Laat staan dat ik buiten het werk nog energie had om andere dingen te doen.

Samen met Hans ben ik mij wat meer gaan focussen op de rust die ik niet kon vinden. Juist dit heeft mij verder geholpen. Waar ik al die tijd dacht dat ik mezelf er gewoon doorheen moest beuken. Heeft Hans mij doen laten zien en merken, dat een stapje terugnemen heel goed voor mij was. Ik voel me weer een stuk beter en kan ook naast mijn werk weer sporten!

Ik zou iedereen die last heeft van Long-Covid aanraden om een afspraak te maken bij Hans. Mij heeft het in ieder geval geholpen!

Dhr. S.K.

 

10.

Enter, april 2022

Onderwerp: Slaapapneu (OSAS) met gebruik van masker (CPAP)

Ik ben een man van 64 jaar en in 2018 getroffen door een CVA waardoor bepaalde functies van mijn lichaam niet meer functioneren zoals het hoort, met name de uitval van mijn linkerbeen en linkerarm en de permanente vermoeidheid is elke dag heel vervelend om mee om te gaan.

In 2019 kwamen daar helaas nog de volgende klachten bij als ernstig allergisch astma, artrose in beide knieën en rechtervoet en spierreuma.

Alsof dit nog niet genoeg was werd in 2021 ook nog geconstateerd dat ik ernstig slaapapneu heb met 46 haperingen (ademstops) in een nacht, dit betekende dat ik 1,5 uur per nacht niet ademde, zij het onbewust natuurlijk.

Vervolgens krijg je in het ziekenhuis een apparaat met masker mee dat je ’s-nachts op moet zetten, leek allemaal heel simpel maar is het voor mij uiteindelijk niet. Zodra ik het apparaat aanzet heb ik niet de kracht om de lucht terug te blazen wellicht ook door mijn astma, daarnaast heb ik behoorlijk last van claustrofobie zodra ik het masker opzet, ook dat draagt niet bij tot een ontspannen nachtrust.

Ik ben nu een paar maanden bij Hans in behandeling en hij leert mij met name mijn ademhaling te controleren, ik ademde blijkbaar altijd door mijn mond en leer nu door mijn neus in te ademen en in rust naar de buik te ademen.

Die vaste gewoonte haal je er natuurlijk niet zomaar uit (hoog en oppervlakkig ademen met een te hoge snelheid) maar met veel geduld en oefenen moet dat gaan lukken volgens Hans en daar vertrouw ik dan ook op.

Ben nu zover dat ik al een korte periode kan liggen met mijn masker op dus de eerste winst is binnen dankzij Hans.

Ik hoop dat het verdere traject ook goed verloopt en ik op termijn ’s-morgens kan opstaan als een uitgerust mens.

Dhr. D. ter H.

 

11.

Goor, mei 2022

Onderwerp: Houding- en bewegingscorrectie. Als je lijf het even niet meer weet.

Na een leven lang te zwaar te zijn geweest ben ik het traject aangegaan voor een Gastric-bypass operatie. Vorig jaar april was het zo ver. Vergis je niet, het is niet de makkelijkste weg! Er komt heel veel bij kijken en buiten alle aanpassingen die je op je voeding en leven moet gaan doen om op de juiste weg te komen én te blijven kwam er nog iets anders op mijn pad wat ik niet voorzien had: mijn lijf ging pijn doen. Niet de pijn die ik had toen ik nog bijna 150 kilo woog en de paracetamol op mijn nachtkastje had liggen omdat ik van de pijn in mijn heupen niet meer kon slapen, maar andere pijn….pijn van dat mijn hele lijf niet meer wist wat te doen met het nieuwe gewicht (van heden 92 kilo) en de totaal verkeerde houding die hieruit voortvloeide! Mijn hele lijf was constant aan het zoeken naar balans. Dat deed pijn. Vooral boven in mijn schouders.

Ik had heel goed in de gaten dat het mijn verkeerde houding was die de pijn veroorzaakte dus contact opgenomen met Hans. Die trok natuurlijk gelijk een heel aantal conclusies en de behandeling begon. De oefeningen hebben me heel bewust gemaakt van wat ik stelselmatig verkeerd doe en hoe ik me de hele dag moet corrigeren. Dat is niet makkelijk! Wat je jaren hebt gedaan, leer je niet in een paar weken weer af. Het is een constante bewustwording en jezelf steeds weer op de vingers tikken.

De bewustwording en de oefeningen hebben me ondertussen al veel gebracht want de pijn is significant verminderd. Ik ben mezelf steeds meer bewust van de momenten waarop mijn houding verkeerd is en ben daarmee op de juiste weg!

De nieuwe houding past veel beter bij mijn nieuwe lijf en dat geeft nog weer een extra boost om goed bezig te zijn! Dank je wel Hans!

Mevr. H.M.

 

12.

Goor, juni 2022

Onderwerp: Groepstraining Fit&Go55+! voor ouderen gericht op houding- en bewegingscorrectie, vitaliteit en gezond ouder worden. 

 

1.Ik ga nu al weer zo'n 6 jaar met veel plezier naar Fit&Go met een gezellige groep dames. We doen in de loop van de jaren steeds weer nieuwe oefeningen naast de oude vertrouwde. Alle spieren komen regelmatig aan de beurt, want Hans beschikt over een scala aan oefeningen. Hij weet ons steeds weer te verrassen met iets nieuws.

Je lichaam went er aan om wekelijks te voelen hoe het staat met de beweeglijkheid!

Daarom ga ik na de les iedere woensdag met een lekker moe, maar voldaan gevoel naar huis!

Fit&Go moet je doen!

Lieve groeten Mevr. T.S.

 

2. Op aanmoediging van Ton S, ging ik in 2018 naar de les.

Goede bevindingen voor lijf en meer, samen met de andere dames tot de volgende woensdag, telkens weer.

Mevr.  E. v/d S.

3.Ik kom trouw op de woensdagmiddag les omdat het door deze oefeningen veel beter gaat met mijn rug. De lessen vind ik gezellig, vertrouwd en afwisselend. Ik leer ook nog eens het een en ander over ons bewegingsapparaat. Eigenlijk wilde ik op Pilates, maar ben hier bij deze groep blijven hangen. Alle dames zijn ongeveer van dezelfde leeftijd en zitten in hetzelfde schuitje en dat is ook wel prettig.Ik hoop dit nog heel lang te kunnen blijven doen.

Groet Mevr. M.B.

4. De eerste keer de afwachtende houding,

De tweede keer ging het al stukken beter,

Ik zou niet meer zonder willen en kunnen,

Dat is wat Hans teweeg brengt. Dank Hans.

Mevr. M.R.

 

5.Sinds het voorjaar van 2019 neem ik deel aan het trainingsprogramma  Fit & Go 55+.

Toen ik begon had ik regelmatig rugklachten.

Door de wekelijkse oefeningen van Hans in een gezellige en ontspannen sfeer en de tips en tools die Hans ons aanreikt voel ik mij veel fitter, heb een betere conditie en heb meer energie en de rugklachten behoren nagenoeg tot het verleden. Heel erg fijn, dus ik hoop er samen met de andere dames nog heel lang mee door te gaan.

Mevr. G.R.

6.Sinds de wekelijkse gymles, Fit & Go 55+, ga ik bewuster met mijn lichaam en bewegingen om. Ik voel dat mijn lichaam leniger en sterker is geworden. Door de positieve benadering van Hans en de gezellige sfeer onderling, kijk ik elke week uit naar de woensdagmiddag.

Met vriendelijke groet,

Mevr. T. U.

 

7.Vanwege mijn spierreuma , wist ik het beslist;

Ik ga naar Hans Roerade, de Mensendieck-specialist !

En inderdaad ervaar ik zijn Fit & Go methode als heel bijzonder .

Het voelt voor mij tijdens en na die oefeningen als een ontspanning , echt een wonder ! 

Met vriendelijke  groet,

Mevr. T. van E.

 

8.Hans, wat fijn dat ik je heb leren kennen en dat je ons in de groepstraining veel geleerd hebt hoe we ons lichaam beter kunnen maken door iets te doen met het lijf. Ik kijk elke week weer uit om naar de "groepsgymnastiek" te gaan. Het zijn niet alleen de lessen, maar ook de humor die je er in gooit! Het maakt dat ik me thuis voel bij deze club dames.

Groeten Mevr. G.D. 

 

9.Voor mij is belangrijk fijn ouder worden. In een prettige sfeer gecontroleerd bewegen met duidelijke uitleg en waar nodig persoonlijke aandacht. Daardoor een goede conditie te behouden en op te bouwen. Daarom ga ik met veel plezier elke week naar Fit & Go 55+! bij Hans.

Mevr. N.v.N.