Kwaliteitsregistratie

Oefentherapie Mensendieck

In 1986 heb ik mijn titel 'Oefentherapeut Mensendieck' behaald. In 2009 heb ik de titel 'Bachelor of Health' aan toegevoegd. Op deze manier kan ik een optimale invulling geven aan mijn beroepsinnovaties en -ontwikkelingen.

Na afronding van het 'Bachelor of Health' scholingsprogramma beschik ik over een brede professionalisering, kan ik wetenschappelijke kennis toepassen, methodisch en reflectief denken en handelen. Bovendien beschik ik over een basiskwalificatie voor managementfuncties.

Psychosomatisch oefentherapeut

In 2016 heb ik tevens de opleiding voor Psychosomatisch oefentherapeut afgesloten en mij verder gaan verdiepen in SOLK (Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten), via de cursus stressortherapeut CEG 3.0. en in 2019 SOLK-module. Op 27 november 2021 is daar binnen de SOLK Module het vierde deel aan toegevoegd, nl. SOLK-module Allochtonen & Arbeid. In 2023 heeft het SOLKNet gekozen voor een nieuw logo (zie onderdeel samenwerking), nl. Netwerk Psychosomatiek Nederland (NPSN) en wordt tevens de naam SOLK aangepast naar ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten) Tevens heb ik in 2021 de Webinar Long Covid gevolgd, om nog beter behandelstrategie te kunnen inzetten bij cliënten met fysieke en mentale klachten na besmetting met Covid-19 waarbij sprake is van aanhoudende klachten.  

Deze kennis gebruik ik ook bij het behandelen van slaapproblematiek bij volwassenen en heb ik nog een aparte cursus gevolgd voor slaapproblemen bij kinderen.

Met deze competenties beschik ik over een zelfbewuste en kritische professionele houding en blijft ik mij ook de komende jaren focussen op voldoende kennis en kwaliteit in mijn behandelingen waarbij de cliënt/patiënt altijd centraal staat. In 2019 heeft de praktijk actief deelgenomen aan een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van slaapoefentherapie.

 

Kwaliteitsregister Paramedici

Het kwaliteitsregister Paramedici (KP) is een onafhankelijke organisatie, waarbij een groot aantal paramedische beroepsgroepen is aangesloten. Praktijk oefentherapie Roerade is hierbij aangesloten en is geregistreerd voor de komende jaren Oefentherapie Mensendieck: 2020-2025 en Psychosomatisch oefentherapeut: 2021-2026 en zal er om de vijf jaar een nieuwe registratie worden aangegaan, waardoor de praktijk blijft voldoen aan de geldende kwaliteitseisen.

Praktijk Oefentherapie Roerade is erkend stagebegeleider van de opleiding oefentherapie Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam.