Oefentherapie en vitaal oud worden

Oefentherapie levert een bijdrage aan een goede gezondheid, het zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren en het behouden van zelfredzaamheid. Vitaal oud worden, wie wil dat nou niet?

Blijven bewegen is dus het motto en ik ben als oefentherapeut gespecialiseerd in het begeleiden van senioren en heeft de praktijk specifieke behandelprogramma’s individueel of in een groep (Fit & Go! 55+), in de praktijk of aan huis, die precies zijn afgestemd op uw wensen en mogelijkheden.

De programma’s richten zich op het behouden en verbeteren van mobiliteit, spierkracht, conditie opbouw en evenwichtsgevoel. De dagelijkse houdingen en bewegingen worden met u doorgenomen met of zonder gebruik van een hulpmiddel (rollator of stok advies) en altijd gericht op het voorkomen van ongevallen (valpreventie).

ParkinsonNet

Sinds 2010 is de praktijk aangesloten bij ParkinsonNet Nederland en een actieve deelnemer in het regionale Netwerk Twente. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Opgeleid door experts op het gebied van de ziekte van Parkinson en werk ik nauw samen met de neurologen en parkinsonverpleegkundige in deze regio.

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen op verschillende gebieden problemen ontstaan. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van cliënten met de ziekte van Parkinson. Hierdoor werkt praktijk Oefentherapie Roerade nauw samen met de logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeuten, diëtiste, verpleegkundige, huisarts en neuroloog. Een behandeling op maat altijd gericht op de hulpvraag van de cliënt.

De behandeling kan in mijn praktijk individueel gericht zijn maar is tevens mogelijk om mee te doen met het beweegprogramma in een groep (groepstraining op de dinsdag- en vrijdagmorgen met maximaal zes personen). Indien de situatie daar naar vraagt, is een behandeling aan huis tevens een mogelijkheid.